• AntiCalc

    Povrch chránící Vaše sklo

    Technologie na povrchu skla vytváří neviditelný ochranný štít odpuzující vodu a chrání sklo před nenávratným poškozením vodními sedimenty.

    K zachovaní užitných a estetických vlastností skel v koupelně Ravak vyvinul unikátní ochranu jejich povrchu.

    Technologie AntiCalc® dodává sklu hydrofobní účinky, to znamená, že povrch skla se stane vodoodpudivým. Kapky se na takto ošetřeném povrchu neudrží, stékají dolů a vodní kámen se nemůže usazovat.

    Menší kapky, kterým se podaří na skle udržet, zanechají sice po zaschnutí sediment, který však není na povrch skla chemicky vázán, a proto je možné ho navlhčenou textilií snadno setřít. 

    Každá voda, s výjimkou dešťové či destilované, obsahuje vždy určité množství soli. Jejich usazeniny, takzvaný vodní kámen, lze odstranit pouze s velkými obtížemi. Vytvoří se sklem chemickou vazbu a po čase ho ošklivě zabarví, sklo „oslepne“. Běžně dostupné chemické prostředky jsou proti vodnímu kameni zcela neúčinné. Trvalému znečištění dokáže spolehlivě zabránit pouze patentovaná technologie úpravy skla AntiCalc®, kterou Ravak ošetřuje skla svých sprchových koutů, dveří a zástěn už při výrobě.

    Vodoodpudivá vrstva AntiCalc® je plně odolná vůči čistícím přípravkům běžně používaným na okna a skleněné výplně. Její trvanlivost však závisí také na složení vody, se kterou přichází do styku.

    Obecně lze říci, že životnost vodoodpudivé vrstvy AntiCalc® je 3 měsíce až 2 roky. Ani po této době ale nemusí zůstat vaše sklo bez účinné ochrany. 

    Zavřít